Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2008 14:03 - София отново затъва в боклук заради любимите концесионери на Борисов
Автор: ednorog Категория: Политика   
Прочетен: 831 Коментари: 0 Гласове:
0



Кмета видя заговор на циганите срещу него

Вече повече от 3 дена боклуците на софиянци в районите “Триадица“, “Оборище“, “Средец“ и “Възраждане“ стоят по улиците, а кофите за смет са препълнени. Причината била, че циганите в чистотата масово напускали работа.
„Определено виждам умисъл в неизлизането на ромите да почистят София, точно в деня, в който Европейската комисия обявява доклада си за напредъка и проблемите на България” - това заяви за Агенция “Фокус” столичният кмет Бойко Борисов.
Днес стана ясно още, че Борисов е обсъдил проблема и с председателя на ДАНС Петко Сертов. Той от своя страна поел ангажимента да провери откъде тръгват слуховете и по какъв начин се дирижира отказът на ромите, ангажирани в почистването на София, да изпълняват своите задължения.
Оказва се, че кризата е заради затрудненията, които изпитва концесионерът по чистотата с работната сила. От фирмата оператор "Новера" са обявили, че няма да могат да се справят без чужда помощ. Обикновено част от персонала им през лятото напускал, за да работи в строителството за по-висока заплата, след което през есента се връщал.
За пореден път сме свидетели на поредната криза в управлението на София. И за пореден път кметът не е виновен, а концесионерът. И докато софиянци отново са затрупани с боклук, Бойко Борисов прави купони за над 100 000 лв. с техните пари. Не смятам да обвинявам софийските граждани защо са го избрали, понеже Борисов стана кмет с около 30 % от гласовете на избирателите. За мен Борисов не е легитимен кмет при такъв процент, и като такъв не може да управлява столицата нормално. Или по-скоро може, но вероятните комисионни, които получава от различните концесионери го спират да направи така, че общината да се занимава с проблемите на София. Защото явно освен алчността на кмета, нищо друго не му пречи просто да направи общински фирми, които да се грижат за почистването на столицата.
До тогава жителите на София и нейните гости могат да се "наслаждават" на такива гледки:

image


Тагове:   Отново,   боклук,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ednorog
Категория: Политика
Прочетен: 78996
Постинги: 18
Коментари: 48
Гласове: 140
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930